Iets om over na te denken:

Dit gezegde ken je vast wel: Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Je kan het ook omdraaien, en dan lijkt het meer op het oorspronkelijke gezegde uit de Bijbel, namelijk: Behandel anderen zoals je wil dat jij behandeld wordt.

Er was een tijd waarin ik veel nadacht over hoe ik door een aantal mensen behandeld was. En ik wilde, ik wenste, dat zij mij anders zouden behandelen. Dat ze nou eens goed voor me zouden zijn, zoals ik graag wilde. Het feit dat ze dat niet deden, maakte dat ik me erg minderwaardig voelde.

Hoe wrok een blokkade opwerpt

Toen ik er beter over na ging denken, na enige meditatiesessies, bedacht ik dat ik, door mijn wrokgevoelens, ook niet goed voor hen was geweest. En ik besloot het om te draaien. Vanaf dat moment ging ik hen behandelen zoals ik zelf behandeld wilde worden. En het verbaast je vast niet dat dat de hele relatie veranderde.

Ik wilde respect van hen, en besloot daarom eerst hen te respecteren. Ik wilde dat ze me zouden accepteren zoals ik was en besloot hen te accepteren, precies zoals zij zijn. Dat hield in dat ik hen accepteerde en respecteerde inclusief mijn ervaring dat zij op hun beurt mij niét respecteerden. Ik liet die gedachte los en respecteerde en accepteerde hen, hoe ze mij ook behandelden.

Daarna was die relatie nooit meer hetzelfde. Het mooie was, dat ik zélf meer respect voor mijzelf had gekregen. In plaats van het te verlangen van anderen, en het bij anderen te zoeken, vond ik het juist bij mijzelf.

Misschien zijn er situaties in jouw leven, of verlangens die je zoekt bij anderen, die je ook om zou kunnen draaien. Probeer het eens uit!

wat u wil dat u geschiedt